keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Espoolaista yrittäjyyttä, ex-kämppiksiä, lähiöräppiä ja aprillipiloja

Eksyin viime keskiviikkona mielenkiintoiseen palkintojenjakotapahtumaan, jossa oli ihan herra Espoon kaupungin johtaja paikalla. Espoon yläkoulujen 9-luokille järjästettiin kevän aikana "Hyvä yritys" -kilpailu, jossa oppilaiden oli takoitus ideoida yhdessä yritys. Voittajajoukkue oli ideoinut turvarannekkeen, joka kiinnitetään lapsen käteen ja vanhemmat voivat sitten GPS-paikantimen avulla seuraata missä lapsi liikkuu. Sama ranneke sopi myös aikuisillekkin, ja siihen oli tarkotus tallentaa ihmisen potilastiedot, että onnettomuuden sattuessa ambulanssihenkilökunta ja sairaalan lääkärit näkisivät aiemman hoitotaustan, sairaudet, lääkeaineallergiat jne ja osaisivat antaa nopeammin oikeaa hoitoa. Turvarannekkeen oli tarkoitus olla kauniin korun näköinen, että se sopisi kantajansa tyyliin eikä herättäisi erityistä huomiota. Hyvä idea! Kuitenkin jäin miettimään, että minkä ikäisen lapsen käteen voisi rannekkeen laittaa? 3-vuotiaan lapsen äitinä en voisi kuvitellakkaan päästäväni lastani vielä moneen vuoteen pois näköpiiristäni, sillä vaikka GPS-paikantimesta näkisin missä hän liikkuu, en sen avulla kuitenkaan voisi varmistua, että hänellä on kaikki kunnossa. 7-vuotiaan lapsen tulee jo osata itse mennä kouluun ja tulla sieltä kotiin, mennä lähellä asuville kavereille kylään ja muutenkin kulkea ulkona jo vähän itsenäisemmin. Onko sen ikäistä lasta enää oikein tarkkailla jäljitysjärjestelmän kautta? No, moraalista viis. Ylihuolehtivana ja rakastavana äitinä olisin valmis hankkimaan GPS-paikantimen pienen ekaluokkalaiseni käteen. Muutenkin tuntuu, että nykymaailmassa vanhemmat tietävät liian vähän, missä heidän lapsensa liikkuu. Kiitokset hienosta ideasta Haukilahden 9C-luokan Claudia Danes, Cecilia Widdin ja Tomi Tissari!

Samassa tilaisuudessa palkittiin oman kouluni, Omnian oppilaille suunnatun YrittäjyysPyörre-kilpailun voittajat. YrittäjyysPyörteessä ammattikouluopiskelijoiden piti ryhmissä suunnitella toteuttamiskelpoinen liikeidea. Voittajat olivat ideoineet Familycalender-nimisen ohjelmasovelluksen, joka perustuu sosiaalisen median hyödyntämiseen lapsiperheiden arjessa. Tarkoitus oli, että perheen jäsenet voivat merkata omat menonsa verkossa toimivaan kalenteriin, josta muut perheen jäsenet näkevät kaikkien menot sekä työ-, koulu- ja harrastus ajat. Kalenteriin pystyi lisäämään ja muuttamaan tapahtumia missä vain ja milloin vain, ja tieto kulki reaaliajassa muille perheenjäsenille. Itse olen ehkä vähän vanhanaikainen, mutta tykkään soitella ihmisille ja keskustella ja sopia menemisistä ja tekemisistä, eli minun kohdallani taitaisi jäädä Familycalender ostamatta. Toisaalta, ei mulla ole koskaan ollut BlueRaytä, Ipodia, MiniDisciä tai mitään muutakaan uutta ja hienoa. Kuitenkin hieno idea, propsit Omnialle! Idean takaa löytyy suurmiehet Andreas Harju-Jeanty, Gylnar Muradli ja Siiri Mulari. Ja todella toivon, että idealle löytyy rahoittaja. Koska jos ystäväni Siiri saa megahienot sopparit Applen, Microsoftin tai Nokian kanssa, nii se tarjoo sit mulle hillomunkin pinkillä kuorrutteella!!
Kuitenkin tärkeintä näissä Espoolaisille suunnatuissa kilpailuissa oli, että Espoo voitti jälleen! Espoolle meni myös toiset ja kolmannet sijat, sekä jokainen kunniamaininta :)

Jos keskiviikko oli asiallisuuden päivä, torstaina saikin jo sitten heittää vähän vapaalle. Bussilla Kamppiin ja ketäs siellä olikaan? Terhi ja Sebastian! Varsinkin Sebastian (jolle on taas kasvanu hiukset päähän!) tuijotti mua pitkään ennen kun alkoi kiljumaan ja juoksi halaamaan. Kai mä tosiaan oon niin epätunnistettavissa. Niin, no mä luin netistä (eli pakko olla totta) että Big Brother 2011 neljänneksi sijoittui joku susiruma sotanorsu. Se voi olla, että jos sellasen odottaa näkevänsä ja mä tuunkin sen sijasta paikalle, niin ihmetys voi olla suuri :D Samoin reagoi Matti. Eka asia, minkä se mulle sano, oli et "Sä oot hot!" Ja Mattikin on nykyään jotenkin paremman näkönen, ainakin mun silmään. Ja ainakin se on puolet pienempi! Terhiltäkin puuttuu nykyään rastat, sen mä tosin jo tiesin ku mä näköjään rymyän Terhin kans harvasen päivää ympäri Helsinkiä. Ja Tiankin tukka oli vaihtanu sävyä, mutta sama avomies Peter sillä edelleen oli mukana. Miten se Peterki oli jotenkin paremman näkönen ku viime näkemällä. Miten mä pidänkään kaikkia niin kauniina ja komeina tänään? Joko ihmisistä on tullut paremman näkösiä, tai sit mä oon vaan nii ilonen kun nään niin paljon rakkaita ihmisiä samalla kertaa. Toisaalta oon kyllä viimeeks nähny Tian ja Peterin, kun olin (taas vaihteeks) ihan naamat, eli ehkä mä en ees muistanu miltä ne näyttää :D
 Yksimielisesti päätettiin mennä syömään kiinalaista ruokaa, mutta meitä oli tulossa niin iso seurue, ettei mahduttu ravintolaan. Päädyttiin siis Kampin Memphisiin. Seurueeseen liittyi Janica ja Janican "avovaimo" Mariana, ja hetken päästä saatiin paikalle oma rakas pornotähtemme Oskar, joka tosin näytti Sebastianin mielestä ihan Jeesukselta :) Oli kivaa. Ruoka maistui hyvältä ja oli herkullisen näköistä, etenkin Janican kerran syödyn nököinen eli soseutettu kanakeitto. Raukka kun ei uuden kielilävistyksen kanssa oikein pystynyt pureskelemaan.

Myöhemmin kuulin, että kyseisessä ravintolassa oli ollut paikalla muitakin tuttuja, mutta en mä ketään ollut nähnyt, mähän oon puolisokee ilman laseja. Ja mun lasit ei sovi mun imagoon, näytän ne päässä liian fiksulta. Paremmin mulle sopii vaikka siiderilasit käsiin.
 Syömisen jälkeen Tia ja Peter livahtivat karkuun ja me muut siirryttiin McDonald's Kamppiin ryystämään litroittain pirtelöä. Siis aika vähän se Mäkin päärynäpirtelö on hyvää!! <3 Suurta hupia aiheutti se, kun alakertaan ei mahtunut istumaan ja saatiin lupa mennä yläkertaan, joka muuten oli suljettu. Eli siis toisin sanoen: "Meitsil on edelleenki vähä suhteit tonne ÄmSeelle, nii ei oo juttu eikä mikää järkkää meille vippi-tiloja, eli tietty otettii ittellemme sit koko vippi-yläkerta" :D Ja saatiin osaksemme hämmästyneita katseita ihmisiltä jotka kävi Mäkin yläkerrassa sijaitsevissa vessoissa, kai se on aika suuri järkytys kun ravintolan vippitilat on täynnä telkkarihahmoja, vähän sama kun ois Tiivi-Taavi, Pai, Laa-Laa, Nuu-Nuu ja Hipsu sattunu pirtelöille...
 Hetken kuluttua (eli tapansa mukaan reilusti myöhässä) ilmaantui paikalle myös Liana ja sen uus mies. Tai siis ei se mikään uus oo, mut mä en oo koskaan nähny, eli mulle uus. Vaikutti hyvält tyypilt, et onnittelut molemmille...kaikesta :D

Ja vielä kerran, propsit Mc V.I.P.!! :)

Sebastian tuli meille yöks, ja sain tuttuun tapaan kuunnella sen unissapuhumista. Aiheina tällä kertaa mun vanhempien matkustelu ja nurinpäin oleva paita. Itse kääriydyin Big Brother -talosta saatuihin lakanoihin ja näin unta mun rakkaan Isoveljen möreestä äänestä ja päiväkirjahuoneen pinkista sohvasta <3
Jos torstaina oli heitetty vapaalle, niin lauantaina sit lähti ihan käsistä. Eli "ihan hirveessä kännissä" (join litran lonkeroo ja 2 breezerii ;) ) Olarin yöelämään, suuntana anniskeluravintola Olarius. Täällä meidän lähiössä on tapana järkkäillä toisinaan maailman parhaita bileitä, eli Lähiölauantaiksi nimettyjä live-musiikkitapahtumia, genrenä tietenkin rap. Kun lähdin reilut puoli vuotta sitten Big Brother -taloon, oli Stara.fi (sivusto täynnä täyttä paskaa) tehnyt musta uutisen jossa sanottiin "Taloon lähtiessään Tanja jätti Facebook-profiilinsa osittain avoimeksi, joten esimerkiksi hänen profiilikuvansa ovat kaikkien katseltavissa. 23-vuotias espoolainen ravintolatyöntekijä on julkaissut maailman suosituimmassa yhteisöpalvelussa runsaasti valokuvia...mukana on luonnollisesti myös viinanhuuruisia bilekuvia." En tiedä, mutta voin kuvitella, että Stara.fi pitää kuvia BAARISSA tapahtuvasta viime talven Lähiö Lauantai -keikasta viinanhuuruisina bilekuvina. No, ehkä mun ei sitten ite tarvii keksiä mitään luonnehdintaa tapahtumalle, kun paskamedia hoitaa sen mun puolesta. Joka tapauksessa oli kivaa, oli hyvää musaa, paikalla oli hyviä tyyppejä ja mulla oli hauskaa, eli propsit Opa, A.Luoti & Rexona, Kallio Undergroud, Dyniz, Ässä sekä joka vitun muu henkilö joka oli paikalla :) Ja jos jotain tän lukijaa alkaa ketutta ku missas keikan, käykää ihmees kuuntelee Synkkä Sörkkä, Käräjillä ja Aina se ei lähe, jos niist vaik sais apuu ensihätään.

Illalla kotiuduttuani, en keksiny mitään muuta huonoo vitsii, kun kirjottaa aprillipäivän kunniaksi Facebookkiin olevani raskaana. Päivitystä seurasi useita onnitteluja, ja vielä useampia epäluuloisia kommentteja. Koska varsinkin väsyneenä mulla leikkaa niin laadukkaasti, päätin ottaa ittestäni kuvan missä pullistan mahaani ja silittelen sitä, niinkuin tuleva onnellinen äiti konsanaan. No, huono vitsi oli. Menin nukkumaan. Yön pimeydessä Oskar kävi heittämässä lisää vettä myllyyn ja kävi kommentoimassa kuvaani "Koska meillä on laskettu aika Tanja? <3 Ihana kun vihdoin voidaan puhua tästäkin :)" Ja siitä se ajatus sitten lähti ja takas ei tullut hetkeen.
Ja jos lauantai lähti käsistä, nii sunnuntaina oliki sit aika viettää rauhallista koti-iltaa. Ei kyllä mun kotona. Suuntasin Anskulle, sillä kun on hienompi kämppä ja isompi parveke mun mulla. Ostettiin kasa tortilloita ja vielä isompi kasa jauhelihaa, olihan meillä sentään mukana menossa ylensyöjä Sebastian ja iso mies Stefan :) Paikalle ilmaantui myös Oskar, Amanda ja muutama yllätysesiintyjä, kuten Juno, eli siis Joni. Eli tais mennä illan musagenre samoihin suuntiin kuin eilinen. Joni, tai siis Juno on ihan huippuartisti. Mä oon käyny sen keikallakin joskus viime keväänä. Olin tosin (silloinkin) niin naamat, etten muista mitään, mut kuulemma olin paikalla. Mut oikeesti sil on just hyvii biisei. Käykää kuuntelee youtubest vaik Kukka kedolla. Just sellast letkeetä ja chillii.

Kello läheni puolta yötä. Oli vielä aprillipäivää jäljellä, niin me saatiin Oskarin kanssa maailman paras idea julkistaa Feissarissa, tuossa ainoassa oikeassa totuuden kanavassa, meijän parisuhde. Ihan vaan aprillipäivän kunniaksi. Saatiin taas osaksemme onnitteluja, ja muutama "haahaa, salee on aprillipila" -kommentti. Mikäs siinä. Oi kun me ollaan nyt niin onnellisia ja rakastuneita <3
Sitten tuli seuraava päivä. Ja kun aprillipäivä oli mennyt, päätimme poistaa parisuhdestatuksemme. Läppä oli! Eli kyllä, olen edelleen sinkku. Ja kyllä, tulen olemaan jatkossakin. Vai mitä, onks parempii ideoita? No vie mut ulos nii katotaan ;)

Hyvää aprillipäivää ja onnistuneen tai vähemmän onnistuneen kusetuksen jälkeistä riemua kaikille!

Terveisin, ei ihan niin raskas Tanja

1 kommentti: